Jižní Korea - Japonsko - Filipíny

  • Termín: říjen - listopad
  • Počet dní: 28 dní
  • Cena: od 119 000 CZK
  • Doprava: Letecká
  • Ubytování: Hotely - Pensiony
  • Dostupnost: Volná místa
  • Nezávazná poptávka Objednat

..poznejte tradiční kulturu východoasijských zemí, které mají co nabídnout i těm nejnáročnějším cestovatelům, bohatou historii i bleskový ekonomický rozvoj v kombinaci s přenádhernou přírodou exotických Filipín...

Japonsko

Hlavní město:          Tokio

Rozloha:                   377 835 km² (61. na světě)

Nejvyšší bod:          Fudži (3776 m n. m.)

Časové pásmo:       +9 (+8 SEČ)

Počet obyvatel:       126,16 mil km2 (10. na světě)

Hustota zalidnění:   337 ob. / km²

Jazyk:                        japonština

Největší města:       Tokio (31 mil.), Edo (8,3 mil.) Jokohama (3,6 mil.), Ósaka (2,6 mil.),                           

                                   Nagoja (2,2 mil.), Sapporo (1,8 mil.), Kóbe (1,6 mil.)

Náboženství:            šintoismus, buddhismus

Státní zřízení:            konstituční monarchie

Hlava státu:               císař Akihito

Měna:                         japonský jen (JPY)

MPZ:                           J

 

Geografická poloha:

Japonsko je císařský ostrovní stát ve východní Asii. Je tvořen řetězem ostrovů v západní části Tichého oceánu. Největší ostrovy jsou (od severu k jihu) Hokkaidó, Honšú (největší ostrov), Šikoku a Kjúšú. K těmto ostrovům patří i skupina menších ostrovů Rjúkjú, nebo ostrov Okinawa. Celková délka pobřeží všech ostrovů je 33 889 km. Na západě ho Korejský průliv odděluje od pobřeží korejského poloostrova, Japonské moře ho odděluje od Severní Koreje a Ruska. Japonské ostrovy Rjúkjú z východu ohraničují Východočínské moře a na jihu sahají až k Tchaj-wanu.

Přírodní poměry:

Japonsko je země z velké části hornatá. Nejvyšší horou je posvátný stratovulkán Fudži (3776 m), další nejvyšší vrcholy dosahují třítisícových výšek. Většina z nich jsou aktivní sopky. Důvodem velmi četné sopečné a tektonické aktivity je střet Eurasijské, Pacifické a Filipínské litosférické desky, který probíhá v hloubce několika kilometrů pod japonskými ostrovy.                                                                           

Slabá zemětřesení jsou téměř každodenní záležitostí. Velká zemětřesení se vyskytnou během každého století několikrát a často také vyvolají vlny tsunami. Poslední velká zemětřesení byla v letech 1923 (Velké zemětřesení v Kantó, 8,3°), 1995 (Zemětřesení v Kóbe, 7,2°), 2004 (oblast Čúecu, 6,9°) a 2011 (Zemětřesení a tsunami v Tóhoku, 8,9°), které pravděpodobně připravilo největší katastrofu od 2. světové války. Počet mrtvých se odhaduje až na 11 tisíc. Čtvrt miliónu lidí připravily živly o domov.

Podnebí:

Podnebí Japonska je oceánické, vlhké a monzunové, ale díky rozloze země se klima v různých oblastech liší. Období dešťů začíná na Okinawě počátkem května, n a ostrově Honšú pak uprostřed června, kde trvá cca 6 týdnů. Na přelomu léta a podzimu přinášejí silné deště také tajfuny.

Politika:

Japonsko je konstituční monarchie, kde moc císaře je maximálně omezena. Jeho funkce je pouze reprezentativní, ústava z roku 1947 definuje jeho pozici takto: „Císař je symbol státu a jednoty národa“. Císař již není pozemský potomek bohů, ale běžný monarcha. Moc drží v rukou převážně japonský premiér a další zvolení členové Národního shromáždění. Císař působí především jako hlava státu při diplomatických příležitostech. Současným císařem je Akihito. Jeho nástupcem na trůně je Naruhito, korunní princ Japonska.

Zákonodárným orgánem je dvoukomorový Japonský parlament. Skládá se z Poslanecké sněmovny, která má 480 členů, volených každé čtyři roky a Sněmovny rádců s 242 členy, volených na šestileté období. Aktivní volební právo mají osoby starší 20 let. Premiér je hlavou vlády, je jmenován japonským císařem poté, co je navržen parlamentem, a Poslanecká sněmovna mu musí vyslovit důvěru. Mezi jeho důležité pravomoci patří jmenování a odvolávání ministrů, z nichž většina musí být členy parlamentu. V současnosti slouží jako předseda japonské vlády Šinzó Abe.

Administrativní dělení:

Japonsko se dělí na 47 prefektur. Hlavní město Japonska Tokio není v Japonsku oficiálně město. Jde o jednu z několika prefektur, které tvoří souvislé osídlení označované jako Tokio, přesněji jako Velké Tokio. Na území prefektury Tokio leží pouze vládní budovy, císařský palác a centrum oblasti.

Ekonomika:

Japonská ekonomika je třetí největší na světě a dá se označit za asijskou ekonomickou velmoc. Je členem ekonomicky nejvyspělejších států světa G8. Největší růst zaznamenala v druhé polovině 20. století, když v 60. letech rostla průměrně o 10 % ročně. Zaměřuje se hlavně na průmysl – výrobu automobilů (je druhý největší výrobce automobilů na světě), dopravních prostředků, elektroniky, strojírenství. Těží ze vzdělané a disciplinované pracovní síly.

Obyvatelstvo:

Počet obyvatel Japonska je necelých 127 milionů.  Z 80% žijí na ostrově Honšú. Japonská společnost je jazykově i kulturně homogenní, složená z 98,5% etnických Japonců, s malým počtem zahraničních pracovníků. Pro japonskou populaci je typická vysoká úroveň vzdělanosti a velmi nízký přirozený přírůstek. Dalším typickým demografickým ukazatelem e velmi vysoká naděje dožití, která je u mužů 78 a u žen 85 let. Hlavními japonskými náboženstvími jsou šintoismus a buddhismus. Specifikou Japonska je, že většina lidí se hlásí k oběma hlavním náboženstvím.

 Vízum do Japonska:

Občané ČR: Pro vstup do Japonska je nutný cestovní pas platný ještě alespoň 6 měsíců po plánovaném návratu, vízum pro cesty do 90 dnů není potřeba.

Zajímavosti:

Japonsko dalo světu několik známých výrazů                                                                                                                                   
samuraj - bojovník, ekvivalent evropského rytíře                                                                                                      
sumó - tradiční japonský zápas                                                                                                                                               
suši - tradiční japonské jídlo připravované z rýže, ryb a mořských řas                                                                      
tsunami– přílivová vznikající vznikají při silném zemětřesení pod hladinou moře

 

 

Jižní Korea (Korejská republika)

Hlavní město:              Soul

Rozloha:                      98 480 km² (109. na světě)

Nejvyšší bod:              Halla - San (1950 m n. m.)

Časové pásmo:           +9 (+8 SEČ)

Počet obyvatel:          50,2 mil.  (10. na světě)

Hustota zalidnění:      501 ob. / km²

Jazyk:                           korejština

Náboženství:               ateisté 46 %, křesťané 26 %, buddhisté 26 %

Státní zřízení:              prezidentská republika

Hlava státu:                 prezidentka Pak Kun-hje

Měna:                           jihokorejský won ( KRW)

MPZ:                             ROK

 

Geografická poloha:

Jižní Korea zaujímá jižní část Korejského poloostrova. Ze západu je omývána vodami Žlutého moře, na východě vodami Japonského moře. Zajímavostí je, že poválečná nevraživost vůči Japonsku se promítla i do geografických názvů: Korejci Žluté moře nazývají Západní moře, Japonské moře pak nazývají Východní moře. V blízkosti Korejského poloostrova je také asi 3 000 menších ostrovů a ostrůvků, z nichž největší je ostrov Čedžu (1 845 km2), asi 100 km od jižního pobřeží. Na tomto ostrově se také nachází nejvyšší vrchol Jižní Koreje, vyhaslá sopka Halla-san (1 950 m n. m.).

Přírodní poměry:

Terén je, obdobně jako v Severní Koreji, velmi hornatý. Většinu východní pobřeží a středu země tvoří Diamantové hory, dosahující necelých dvou tisíc metrů.  Zbytek území tvoří většinou pahorkatiny až vrchoviny. Na jihozápadě a jihovýchodě země jsou nížiny, ty ale zaujímají jen 30% plochy země. Nejvyšší vrchol Halla-san (1 950 m n. m.) leží na nedalekém ostrově Čedžu. Řeky jsou krátké a vodné.

Podnebí:

Klima je v Koreji mírné, stejně jako v ČR se pravidelně střídají čtyři roční období. Letní měsíce jsou obecně teplejší, od konce června do začátku září je zde období dešťů. Zima je mírnější než u nás, avšak protože 70 % území Koreje tvoří hory, v zimě padá sníh a dá se zde lyžovat. Podnebí je ovlivněno pravidelně se střídajícími monzunovými větry – letním a zimním, které přinášejí vydatnou vláhu nebo naopak sucho.

Politika:

Korejská republika je prezidentskou republikou. Hlavou státu a zároveň nejvyšším představitelem výkonné moci je prezident, volený na jedno volební období každých pět let. Poslední prezidentské volby se konaly v prosinci 2012. Vyhrála je nynější prezidentka Pak Kun-hje. Prezident jmenuje premiéra a celý vládní kabinet, který musí odsouhlasit parlament. Druhou složkou moci je jednokomorový parlament (Kukhwe ). Zástupci do korejského parlamentu (299 míst) jsou voleni ve všeobecných volbách, které se konají každé 4 roky. Parlamentní systém je založen na několika politických stranách.

Korejská válka

V červnu 1950 překročila vojska KLDR hraniční rovnoběžku a zahájila tak Korejskou válku. Na pomoc KLDR vyslala do války své vojáky komunistická Čína a Sovětský svaz. USA a OSN podporovaný jih a komunistickým blokem zaštiťovaný sever se nakonec dostaly do slepé uličky a musely podepsat příměří v roce 1953. Korejský poloostrov tak byl rozdělen demilitarizovanou zónou přibližně v oblasti původní demarkační linie. Ve válce bylo zabito nebo pohřešováno až 3,5 milionů vojáků a civilistů.   27. května 2009 Severní Korea oznámila, že se příměřím již necítí vázána. 8. březen 2013 KLDR, v čele s fanatickým Kim Čong-unem, oficiálně oznamuje, že korejská dohoda o příměří se s okamžitou platností ruší. Vzájemné vztahy jsou tak již po více než šedesát let na mrtvém bodě.

 Ekonomika:

Po konci korejské války patřila Jižní Korea deset let k nejchudším státům světa. HDP na hlavu v roce 1960 činil 79 USD, což bylo méně než ve většině jihoamerických a některých afrických zemích. V roce 1963 se chopil moci diktátor Pak Čong-hui. Provedl zásadní reformy a rozhodl se vybudovat silně exportní ekonomiku. Právě jemu je připisována proměna Jižní Koreje v asijského tygra. Infrastrukturu financoval především z japonských investic, s čímž byla spojena normalizace korejsko-japonských vztahů, která vyvrcholila smlouvou o vzájemných vztazích z roku 1965. Někdy se také tomuto ekonomickému zázraku také říká Zázrak na řece Han. Ekonomický růst byl poněkud zbrzděn ekonomickou krizí v roce 1989, ale přesto v roce 2010 HDP na hlavu v přepočtu na kupní sílu dosáhlo 30 000 dolarů, což se téměř rovná HDP zemí jako je Japonsko. Jižní Korea je členem OECD. Dnes vyniká Korea především v produkci automobilů a elektroniky.

Obyvatelstvo:

Až 99% obyvatelstva Korejské republiky tvoří Korejci. S počtem 50,2 milionů se řadí na 26. místo na světě.. Převážně agrární země 50. let 20. století se změnila na vysoce urbanizovanou (ve městech dnes žije 75%) a průmyslovou zemi (dnes pracuje v zemědělství 6,4% obyvatel), v současnosti na postindustriální zemi. Největší města mající více než milion obyvatel jsou Soul (okolo 11 milionů obyvatel), Pusan (3,7), Inčchon (2,5), Tegu (2,5), Ulsan (2), Tedžon (1,4) a Kwangdžu (1,4). Náboženská situace v Jižní Koreji je složitá a rychle se vyvíjí. Početně nejvíce zastoupeným náboženstvím je křesťanství, k němuž se hlásí necelých 30 % obyvatel (z toho asi 2/3 protestantů a 1/3 katolíků) a až po něm následuje tradičnější buddhismus (necelých 23 %).

Vízum do Jižní Koreje:

Občané ČR: Pro vstup do Jižní Koreje je nutný cestovní pas platný ještě alespoň 6 měsíců po plánovaném návratu, vízum pro cesty do 90 dnů není potřeba.

 

 

Filipíny

Hlavní město:            Manila

Rozloha:                    300 000 km² (72. na světě)

Nejvyšší bod:             Apo (2 954 m n. m.)

Časové pásmo:          +8

Počet obyvatel:          102 624 209 (12. na světě, 2016)

Jazyk:                        filipínština, angličtina (úřední), španělština, arabština

Náboženství:             83 % římští katolíci, 10 % ostatní křesťané, 5 % muslimové

Státní zřízení:            unitární prezidentská republika

Vznik:                        12. června 1898 (nezávislost na Španělsku)

Prezident:                  Rodrigo Duterte

Měna:                         filipínské peso (PHP) 

Geografická poloha:

Filipíny jsou souostroví skládající se ze 7107 ostrovů na celkové ploše 300 tisíc km2. Nacházejí se mezi 116. a 126. stupněm východní délky a 4. a 21. stupněm severní šířky a z východu je ohraničuje Filipínské moře, ze západu Jihočínské moře a z jihu Celebeské moře. Několik set kilometrů jihozápadně se nachází ostrov Borneo a severně od Filipín se nachází Tchaj-wan. Jiho-jihozápadně se nacházejí ostrovy Moluky a Celebes a východně se nachází Palau.

Filipíny se dělí do tří ostrovních skupin: Luzon, Visayas a Mindanao. Přístav Manila v části Luzon je hlavním a druhým největším městem země.

Většina hornatých ostrovů je vulkanického původu a jsou pokryty tropickým deštným pralesem. Nejvyšší hora Apo, která se nachází v části Mindao, měří 2954  m. Je zde mnoho aktivních sopek, jako například Mayon Volcano, Pinatubo či Taal Volcano

Podnebí:

Filipíny leží v horkém a vlhkém tropickém podnebném pásu. Průměrná roční teplota se pohybuje kolem 26,5 °C. Na Filipínách existují tři roční období: „Tag-init“ či „Tag-araw“ (teplé období nebo léto od března do května), „Tag-ulan“ (období dešťů od června do listopadu) a „Tag-lamig“ (chladné období od prosince do února). Podnebí ovlivňuje také východoasijské monzunové proudění. Jihozápadní monzun (od května do října) je známý jako „Habagat“ a suché větry severovýchodního monzunu (od listopadu do dubna) jsou známé jako „Amihan.“ Nejchladnějším měsícem je leden a nejteplejším květen. Teplota a vlhkost dosahují maxima v dubnu a květnu. Manila a většina nížinatých oblastí jsou od března do května prašná s velmi teplým počasím. V tomto období teplota zřídkakdy klesne pod 37 °C a teplota u moře jen vzácně klesne pod 27 °C. Roční úhrn srážek dosahuje v hornatých oblastech východního pobřeží 5000 mm, zatímco v některých údolích se jedná o hodnoty pod 1000 mm.

Politika:

Filipíny jsou zastupitelskou demokracií, prezidentskou republikou. Filipíny jsou unitární stát mimo Autonomní region Muslimské Mindanao. Prezident je hlava státu i hlava vlády a vrchní velitel, je volen přímou volbou na 6 let. Bikamerální Kongres se skládá z horní komory, Senátu Filipín, a komory dolní, Sněmovny reprezentantů Filipín, která je volena na 3 roky.

Administrativní dělení:

Geograficky se 7 tisíc filipínských ostrovů dělí do 3 skupin ostrovů: Luzon, Visayas a Mindanao. Ty se dále dělí na 18 regionů, 81 provincií, 144 měst, 1490 obcí a 42029 malých obcí zvaných barangay (stav v červnu 2015)

Ekonomika:

Co se nerostného bohatství týče, jsou Filipíny velmi bohaté. Nachází se zde naleziště rud železa, mědi, zinku, olova, manganu, chromu, zlata, stříbra, rtuti a kobaltu. Jsou zde i ložiska dvou důležitých paliv, ropy a černého uhlí.

Zemědělstvím se živí asi 40 % obyvatel. Zemědělská půda zaujímá asi 34 % území státu. Nejvýznamnější plodinou je kokosová palma. Zpracováním dužiny jejich plodů (kokosové ořechy) se vyrábí tzv. kopra. Filipíny jsou v její výrobě a produkci první na světě. Ještě se zde pěstují ananasy, banány, batáty, cukrová třtina, kakao, kaučukovník, káva, kukuřice, mango, maniok, rýže a tabák. Zemědělství převládá nad průmyslem.

Filipíny patří k rozvojovým zemím. Donedávna zde převládala tradiční odvětví průmyslu – průmysl potravinářský, textilní, dřevařský a částečně chemický. Od 70. let 20. století začíná na významu nabírat strojírenství. Významnými odvětvími strojírenství se stala výroba videorekordérů, televizorů a radiomagnetofonů a montáž automobilů. Největším průmyslovým centrem země je hlavní město Manila, zde je soustředěno téměř 90% veškerého filipínského průmyslu.

Obyvatelstvo:

Drtivou většinu populace ostrovů tvoří Filipínci (96%), kteří mluví jazyky malajsko-polynéské jazykové skupiny (Tagalogové 28,1 %, Cebuanové 13,1 %, Ilokanové 9 %, Bisajové 7,6 %, Hiligajnon Ilongové 7,5 %, Bikolové 6 %, Warayové 3,4 %).[16] Zbytek tvoří nespočitatelné menšiny (např. Číňané). Mezi původní obyvatele se řadí Negritové nebo horští Ifugaové, kteří byli až do počátku 20. století obávanými lovci lebek. V pobřežních oblastech žijí tzv. mořští cikáni. K římskokatolické církvi se v současnosti hlásí 81 % Filipínců.[16].Celkem 11,6 % obyv. jsou věřící dalších křesťanských církví.

Vízum na Filipíny:

Občané ČR: Pro vstup je nutný cestovní pas platný ještě alespoň 6 měsíců po plánovaném návratu, vízum pro cesty do 90 dnů není potřeba.

 

 

 

 

 

 

jižní korea

Země přírodních krás, svatyní a chrámů schovaných mezi mrakodrapy, parků plných jezírek s lotosovými květy

JIŽNÍ KOREA:  (3 noci/4 dny)

2. den - v odpoledních hodinách přílet do Soulu, transfer do hotelu, večerní prohlídka čtvrti Myeong - dong

3. den - Soul - hlavní město Jižní Koreje, jedna z největších metropolí světa, půldenní výlet do demilitarizační zóny DMZ, odpoledne královský Gyeongbok Palace, Namsan park - vyhlídková věž N Tower, Bukchon Hanok Village    - procházka čtvrtí s původními historickými domky

4. den - NP Seoraksan - celodenní výlet do nejatraktivnějšího korejského národního parku, skalní formace, horké prameny a starodávné chrámy z období království Silla, vodopády Biryong a Yukdam, výlet lanovkou na horu Gwongeumseong s nádhernými výhledy

5. den - přesun na letiště, odlet do japonského Sappora

japonsko

Země vycházejícího slunce s dlouhou a nesmírně zajímavou historií, země hrdých samurajů, krásných gejš, mlžných horských svatyní a zenových zahrad s kvetoucími sakurami v kontrastu se synonymem vědeckého pokroku a technologických vymožeností

6. den - odjezd do oblasti národního parku Shikotsu Toya - prohlídka,  možnost krátké turistiky, možnost návštěvy termálních lázní (onsenu), nocleh

7. den - půldenní  prohlídka Sappora -  Odori Park, TV Tower, Mt. Moiva - vyhlídka nad městem, přesun do Hakodate, večerní výjezd na vyhlídku nad městem, nocleh

8. den - ráno odjezd Shinkanzenem nejdelším podvodním tunelem z ostrova Hokkaido na ostrov Honšú do Utsonomyia (800 km, 4 hod), transfer busem do oblasti NP Nikko, svatyně Toshogu zapsaná na seznamu světového kulturního dědictví UNESCO,  Kanmangafuchi Abyss - řada 70 kamenných soch,  nocleh

9. den - dopolední prohlídka NP Nikko, jezero Chuzenjiko, vodopády Ryuzu, vodopád Kegon, možnost lehké turistiky, navečer přesun do Tokya, nocleh

10. den - Tokyo - celodenní prohlídka - čtvrť Asakusa s chrámem Senjoji, telekomunikační věž Tokyo Sky Tree - nejvyšší vyhlídkový bod v Tokiu, Císařský palác, křižovatka Shibuja, rybí trh Tsukiji,  šintoistický chrám Meiji - Jingu

11. den - ráno odjezd busem do oblasti NP Hakone - posvátné nejvyšší  hory  Mt Fuji, jezero Ashi, dojezd do Fujikawaguchiko, nocleh

12. den - dopoledne výjezd do 5. stanice nejvyšší hory Japonska Mt. Fuji, vyhlídky, možnost krátké turistiky, odpoledne odjezd do oblasti „Japonských Alp“, nocleh

13. den - dopolední návštěva parku, krátká turistika v oblasti Kamikochi, most Kappa Bashi, odpoledne odjezd do Takayamy, večerní prohlídka,nocleh

14. den - odjezd do proslulé obasti Shirakawago, známou svou 250 let starou lidovou architekturou, zapsané do světového kulturního dědictví UNESCO, prohlídka,  navečer přejezd do Kanazawy, nocleh

15. den - dopolední prohlídka Kanazawy - zahrada Kenroku-en, která patří mezi tři nejkrásnější zahrady v Japonsku - odjezd vlakem do Kyoto, nocleh

16. den - Kyoto - celodenní prohlídka - bambusový háj v Arashiamě, chrám se zlatým pavilonem Kinkaku-ji, chrám Kiyomizu-dera, Nishiki Market, starosvětská čtvrť Gion, ulička Pontocho

17. den - výlet vlakem do Nary, socha největšího sedícího chrámového Buddhy v chrámu Todaiji, procházka parkem se stády jelínků sika,návrat do Kyota, nocleh

18. den - půldenní výlet rychlovlakem do Hiroshimy, Památník míru, který má varovat celé lidstvo před další válkou a Atomový dóm, který byl vyprojektován a postaven českým architektem Janem Letzlem, návrat do Kyota, nocleh

19. den - ráno odjezd busem na letiště do Ósaky, odlet na Filipíny do Manily, večerní  město, nocleh

 

FILIPÍNY

19. den - přílet na Filipíny - Manila - historická čtvrt Intramuros s katedrálou a hradbami, Rizal Park  

20. den - 23. den - ostrov Luzon

- odjezd přes Queson City do oblasti „filipínských Kordiller“ - Banaue - Batad, autoturistika + pěší turistika v oblasti rýžových polí, vodopády, jeskynní oblast Sagada, jedno z nejstarších filipínských měst - Vigan, přesun do oblasti St. Juliana - turistika v oblasti sopky Mt. Pinatubo, přesun do Manily, odlet na ostrov Palawan (doba letu ca 1:20 hod)

24. den - 29. den - ostrov Palawan

Puerto  Princessa - prohlídka oblasti, pláže - koupání, podzemní řeka v Sabangu (UNESCO), přesun do oblasti Bacuitských ostrovů - El Nido - celodenní výlet lodí, šnorchlování, Nacpan Beach, možnost fakultativního výletu na skútrech, možnost fakultativního výletu za domorodým kmenem Batak

29. den - ostrov Palawan - odlet do Manily a zpět do  ČR

30. den - přílet do ČR

 

 

varianty trasy - ORIENTAČNÍ CENY

Zájezd lze absolvovat ve 3 různých variantách:

VARIANTA 1 - Jižní Korea - Japonsko (21 dní)                        119.000 CZK

VARIANTA 2 - Japonsko - Filipíny (27 dní)                             149.000 CZK

VARIANTA 3 - Jižní Korea - Japonsko - Filipíny (30 dní)          159.000 CZK

 

CENA ZÁJEZDU ZAHRNUJE

Veškerou leteckou dopravu dle programu, včetně všech tax a palivových příplatků

Veškerou dopravu dle programu

Ubytování v hotelech, motelech, pensionech (většina se snídaní)

Všechny vstupy do národních parků, památkových objektů a další vstupní poplatky uvedené v programu

Organizátory CK

Informační vybavení a mapy

Pojištění CK proti úpadku

 

CENA ZÁJEZDU NEZAHRNUJE

Další stravování

Ostatní vstupy, fakultativní služby a výlety

Cestovní pojištění

UBYTOVÁNÍ

převážně v hotelech, motelech, pensionech 2* a  3*, ale i v tradičním ryokanu (veškeré ubytování je s povlečením!)

STRAVOVÁNÍ

snídaně v ceně, ostatní z vlastních zásob, téměř pokaždé je možnost stravování (restaurace, hotely, bufety, různá bistra, samoobsluhy a další)

DOPRAVA

letecká, rychlovlaky = šinkanzeny, vlaky, busy, minibusy, minivany

 

 

 

Nezávazná poptávka - Jižní Korea - Japonsko - Filipíny


?
Již 34. sezóna1991 - 2024